Bude sa športovať!

Národné športové centrum, národný koordinátor Európskeho týždňa športu pre rok 2016, vyzýva všetkých fanúšikov zdravého pohybu na zapojenie sa do Európskeho týždňa športu na Slovensku. Ten bude organizovaný od 10. – 17. septembra 2016.

Európska komisia prišla s touto iniciatívou vlani a jej cieľom je zmobilizovať čo najviac Európanov k aktívnemu pohybu a motivovať ich tak k pravidelnému športovaniu a zdravšiemu životnému štýlu. V minulom  roku prebehlo v 30 krajinách v rámci Európskeho týždňa športu a pod hlavičkou #BeActive viac ako 7-tisíc podujatí, na ktorých sa aktívne zúčastnilo takmer 5 miliónov obyvateľov. Na Slovensku bolo evidovaných 70 podujatí s počtom 50-tisíc účastníkov.

Vzhľadom na to, že Slovensko prebralo predsedníctvo v Rade EU, budú dejiskom otvorenia v sobotu 10. septembra práve Košice. Všetci organizátori športových podujatí, ktorí prejavia záujem zapojiť svoje podujatia do tejto iniciatívy, majú príležitosť sa oficiálne zaregistrovať prostredníctvom formulára cez stránky www.sportcenter.sk a www.tyzdensportu.sk. Na týchto stránkach sa zároveň dozviete aj informácie o všetkých plánovaných podujatiach. Tak #BeActive, priatelia!

Powered by WordPress and Bootstrap4