Do Bratislavy prídu krasokorčuliarske esá

Hlavné mesto Slovenska bude od 29. septembra do 1. októbra 2016 hostiť  najprestížnejšie krasokorčuliarske podujatie u nás. 24. ročník Memoriálu Ondreja Nepelu je pre viacerých pretekárov vstupom do novej sezóny. Vôbec po prvý raz sa predstaví aj nový slovenský tanečný pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley.

Diváci v Bratislave môžu očakávať výkony, ktoré sa približujú majstrovstvám sveta, či Európy.  Najväčšími hviezdami budú medailisti zo svetových a európskych šampionátov: ruská športová dvojica Juko Kavagutiová, Alexander Smirnov, či ruský tanečný pár Jekaterina Bobrovová, Dmitrij Soloviev. Medzi ženami na svetovom šampionáte zažiarila Ruska Alena Leonová a na majstrovstvách Európy jej krajanka Júlia Lipnická. Zaostávať za nimi nebudú ani ďalší medailisti z európskych šampionátov. Nemecká športová dvojica Aljona Savčenková, Bruno Massot získala na januárových ME v Bratislave striebro a Rusi Jevgenija Tarasovová, Vladimír Morozov sa na rovnakom ľade tešili z bronzu. Spomedzi mužov bude najväčšou hviezdou strieborný z ME 2014 a bronzový ME 2015 Sergej Voronov. „Konkurencia na tohtoročnom Memoriáli Ondreja Nepelu bude mimoriadne silná a to napriek tomu, že je len začiatok sezóny. Veľmi ma to teší a  verím, že naozaj slávne mená prilákajú čo najviac divákov,“ hovorí prezidentka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Felicitas Babušíková.

Spomedzi slovenských reprezentantov má zväz najväčšie očkávania od novovzniknutého tanečného páru Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley a medzi ženami Nicole Rajičovej. „Nicole bude mať premiéru v sezóne s novým programom, na ktorý som zvedavá. Je veľmi milá a skromná, budem s napätím sledovať jej jazdy,“ tvrdí Babušíková.

Veľká premiéra na prvých spoločných pretekoch čaká slovenský tanečný pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley. Sympatická Češka nahradila pôvodom Talianku Federicu Testu, ktorá prekvapujúco ukončila kariéru. „Videla som niekoľko ich krátkych videí a veľmi sa mi páčili. Som rada, že Lucka je už naša reprezentantka, zároveň priznávam, že Federicine rozhodnutie je pre mňa doteraz záhadou. Aj preto prajem novému páru veľký úspech, sú mimoriadne poctiví v tréningoch a zaslúžili by si ho,“ dodala na záver šéfka zväzu Felicitas Babušíková.

Naše najprestížnejšie krasokorčuliarske preteky budú od 29. septembra do 1. októbra na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Vstup je pre divákov počas podujatia, vrátane tréningov voľný.

Powered by WordPress and Bootstrap4