Memoriál Ondreja Nepelu s rekordnou účasťou hviezd

Už od 29. septembra do 1. októbra 2016 bude naše hlavné mesto hostiť  najprestížnejšie krasokorčuliarske podujatie na Slovensku. K najväčším ťahákom 24. ročníka Memoriálu Ondreja Nepelu budú patriť nielen európski a svetoví medailisti, ale aj slovenskí reprezentanti – Nicole Rajičová a tanečný pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley.

Konkurencia na tohtoročnom Memoriáli Ondreja Nepelu bude mimoriadne silná a to napriek tomu, že je len začiatok sezóny. ,,Veľmi ma to teší a  verím, že do Bratislavy naozaj slávne mená prilákajú čo najviac divákov. Myslím si, že tento ročník je veľmi dobre obsadený – čo do počtu medailistov. Aj po iné roky tu boli osobnosti krasokorčuľovania, ale tentokrát ich máme asi najviac,“ hovorí prezidentka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Felicitas Babušíková. ,,Najväčšími hviezdami budú určite ruská športová dvojica Juko Kavagutiová, Alexander Smirnov, či ruský tanečný pár Jekaterina Bobrovová, Dmitrij Soloviev. Zo žien spomeňme Rusky Alenu Leonovú a Júliu Lipnickú. Medzi mužmi dominuje Sergej Voronov,“ menuje predsedsa organizačného výboru Memoriálu Martin Letenay.

Nový pár slovenskej reprezentácie

Spomedzi slovenských reprezentantov má zväz najväčšie očkávania od novovzniknutého tanečného páru Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley. ,,S Luciou sme dlhé roky spolu pretekali proti sebe. Poznáme sa a obaja sme sa dostali na rovnakú korčuliarsku úroveň. Vo svete tancov na ľade nás oboch poznajú, takže dúfame, že reakcie zo strany rozhodcov budú pozitívne. Na Memoriál sa obaja veľmi tešíme,“ hovorí Lukáš Csölley. ,,Dúfame, že sa Lucii a Lukášovi podarí podať dobrý výkon, že nadviažu na úspechy, ktoré mal Lukáš s Federicou Testovou. Máme predolympijskú sezónu, takže každé ich vystúpenie je mimoriadne dôležité. Vlastne všetci pretekári si u nás otestujú svoje sily a Memoriál im nastaví zrkadlo, na čom treba popracovať,“ dopĺňa Letenay. Medzi slovenskými reprezentantkami je nepochybne jednotkou Nicole Rajičová. „Nicole bude mať premiéru v sezóne s novým programom, na ktorý som zvedavá. Budem s napätím sledovať jej jazdy,“ dodáva Babušíková.

V znamení lásky

Na tlačovú konferenciu priamo z letiska prišla Nicole Rajičová. ,,Let bol celkom dobrý a už sa teším na preteky. Mám pripravené dva nové programy. Krátka jazda bude s hudbou Love Story, voľná jazda bude o niečo emotívnejšia, tam som si vybrala hudbu Rain, In Your Black Eyes od Ezia Bossa.K hudbe sme prisôsobili aj výber šiat. Na krátky budem mať červené – veď to bude o láske, a druhé sú fialové, ktoré trošku podčiarknu náladu skladby,“ podelila sa Nicole o novinky, ktoré predstaví práve na Memoriáli Ondreja Nepelu. ,,Rusky sú veľké konkurentky, ale prekvapiť môžu aj Japonky, pekne môžu zajazdiť Kórejky,“ zamyslela sa nad súperkami.

Vstup je voľný, stačí len prísť

Medzi fanúšikmi krasokorčuľovania vyvolali januárové majstrovstvá Európy vlnu eufórie. Slovenský krasokorčuliarsky zväz verí, že sa im na tento úspech podarí nadviazať práve Memoriálom Ondreja Nepelu. ,,Tých, ktorí nemohli prísť na šampionát, srdečne pozývame. Oproti minulosti bude tento rok vstup na Memoriál voľný. Diváci sa môžu prísť pozrieť už na súťažné tréningy. Tešíme sa nielen na rodiny s deťmi, ale aj na žiakov a študentov,“ hovorí Martin Letenay. ,,Skúsenosti s organizáciou máme a sme pripravení to aj uplatniť. Priamy prenos z pretekov budeme vysielať na našej stránke www.nepela.kraso.sk,“ uzatvára Felicitas Babušíková. 24. ročník Memoriálu Ondreja Nepelu bude od 29. septembra do 1. októbra 2016 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Zúčastní sa ho  27 krasokorčuliariek v kategórii žien, 22 krasokorčuliarov v kategórii mužov, predstaví sa 7 športových dvojíc a 15 tanečných párov. Účasť bude bohatá – až 23 krajín.

Powered by WordPress and Bootstrap4