Lucie a Lukáš s hviezdami Kings on Ice

Súčasťou krasokorčuliarskej šou „Kings on Ice – Králi ľadu“ budú aj slovenskí reprezentanti. V utorok 29. novembra 2016 vystúpi na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave s najväčšími krasokorčuliarskymi hviezdami i nový pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley.  

Tanečný pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley vstúpil oficiálne do prvej spoločnej sezóny len pred niekoľkými dňami – na 24. ročníku Memoriálu Ondreja Nepelu a skončil na ôsmom mieste. Myslivečková s Csölleyom pôvodne neplánovali vystúpenie do konca tohto roka na domácom ľade, no ponuka od manažmentu šou „Kings on Ice – Králi ľadu“ krasokorčuliarov potešila. „Bol to výborný pocit, keď nás oslovili,“ netajil Lukáš Csölley. Keď zistili, že  im účasť v šou nekoliduje s naplánovanými súťažami, boli obaja nadšení. „Toto je pocta. Je pekné, že na nás mysleli. Budeme sa môcť predviesť po boku obrovských hviezd a k tomu budeme znovu korčuľovať pred domácim publikom v Bratislave,“ dodal Csölley. Záštitu nad exkluzívnou šou prevzal Slovenský krasokorčuliarsky zväz.

Pľuščenko, Verner i Candeloro

Hviezdou šou „Kings on Ice – Králi ľadu“ je jednoznačne Jevgenij Pľuščenko, najvýraznejšia postava svetového krasokorčuľovania posledného obdobia. „Do Bratislavy sa teším. Fyzicky sa cítim veľmi dobre, v rámci šou pripravujeme s kolegami nové čísla, takže fanúšikovia sa určite majú na čo tešiť,“ prezradil na nedávnej tlačovej konferencii držiteľ dvoch zlatých medailí zo zimných olympijských hier (Turín 2006 – muži, Soči 2014 – súťaž družstiev) a trojnásobný majster sveta. Medzi kráľmi ľadu sa zaskvie i olympijská víťazka zo Soči 2014 Adelina Sotnikovová, bývalý majster sveta Brian Joubert, či európski šampióni Tomáš Verner, Florent Amodio. Posledným „prírastkom“ v zozname účinkujúcich je Philippe Candeloro, charizmatický Francúz s dvoma bronzovými medailami zo ZOH (Lillehammer 1994, Nagano 1998).

Stradivárky za 6 miliónov eur

„Kings on Ice – Králi ľadu“ ponúkajú ojedinelé spojenie divadla, humoru a akrobatických kúskov. Exkluzívny hudobný sprievod má pod palcom svetoznámy huslista Edvin Marton. Skladateľ sprevádza hviezdy ľadu na legendárnych stradivárkach typu Antonio, ktoré mu doživotne zapožičala Švajčiarska banka. Husle z roku 1697 sú poistené až na 6 miliónov eur. Edvin Marton zahrá desať skladieb zo svojho nového CD Rock Symphony, ale tiež upravené hity od skupín Metallica a Queen.

Šou videlo už viac ako 1,5 milióna divákov

Kings on Ice mali premiéru v roku 2006 v Rusku, kde sa celkovo predviedli už dvadsaťkrát. „Krasokorčuliari absolvujú ročne približne 30 vystúpení a doteraz navštívili 13 krajín. Konkrétne Čínu, Japonsko, Slovensko, Českú republiku, Rumunsko, Bulharsko, Maďarsko, Nemecko, Estónsko, Lotyšsko, Ukrajinu, Taliansko, Poľsko,“ hovorí Jana Tuhá z SPR media, ktorá je spoluorganizátorom šou. V uplynulých rokoch krasokorčuliarskym esám tlieskalo viac ako 1,5 miliónov divákov. Vlani si šou pripísala na konto dokonca aj návštevnícky rekord, na futbalovom štadióne vo Varšave si ju vychutnalo až 22 000 fanúšikov. V predaji sú posledné vstupenky na bratislavskú šou, ceny sa pohybujú od 39 do 59 eur. Lístky je možné zakúpiť prostredníctvom: www.xl.sk, www.eventim.sk, www.predpredaj.zoznam.sk, www.ticketportal.sk.

Powered by WordPress and Bootstrap4