Dve striebra pre našich krasokorčuliarov

Na Four Nationals Championships 2017 v poľských Katowiciach sa darilo hlavne nášmu tanečnému páru, ktorý si na súťaži zlepšil bodové skóre krátkeho aj voľného tanca.

Lucie Myslivečková a Lukáš Csӧlley obsadili po voľných tancoch na šampionáte 2. miesto (149,28), osobné skóre voľného tanca si však polepšili takmer o osem bodov a aj celkové skóre majú zatiaľ najvyššie, odkedy spolu súťažia. ,,Sme veľmi spokojní, užili sme si to dnes asi najviac. Dôležité je, že sa posúvame vpred. Vidíme, že aj rozhodcovia nás už vzali na vedomie a sledujú pozorne naše výkony,“ zareagoval Csӧlley. ,,Na tréningoch sme takmer úplne zladení, ale na súťažiach my sami ešte cítime, že sú tam rezervy,“ doplnila Myslivečková. Po krátkej vianočnej prestávke sa obaja začnú sústrediť na Európu v Ostrave. ,,Po dvoch rokoch majstrovstvá, veľmi sa teším, aj na vypredanú halu, na divákov,“ dodáva Lucie, ktorá však bude na domácej pôde reprezentovať Slovensko. Medzi  tanečnými pármi na 4 Nationals ako prví skončili Poliaci Natalia Kaliszeková, Maksim Spodirev (154,24) a tretí bol český pár Courtney Mansourová, Michal Češka (141,95).  

Nicole sa už teší na slovenkých fanúšikov

Sobotňajší program šampionátu a zároveň národných majstrovstiev seniorov otvorili voľné jazdy v kategórii žien. Najlepšia zo slovenských krasokorčuliariek Nicole Rajičová nakoniec nedokázala svojím výkonom predčiť Maďarku Ivett Tóthovú (175,70) a skončila na 2. mieste (146,62). Bronislava Dobiášová obsadila 6. miesto (115,39), Alexandra Hagarová 11. miesto (100,98), Nina Letenayová 13. miesto (91,24), Miroslava Hriňáková 16. miesto (81,70) a posledné 17. miesto Lívia Lörinčíková (76,47). ,,Sústredila som sa v prvom rade na svoj výkon, dnes to na prvé miesto nestačilo. Týmto šampionátom som uzavrela prvú polovicu súťažnej sezóny. V posledných týždňoch som veľa cestovala, bolo to namáhavé. Navyše mám záverečné skúšky v škole, takže toho bolo naozaj dosť. Teším sa, že si počas Vianoc trochu vydýchnem a nazbieram sily do ďalších súťaží. Očakávam najmä majstrovstvá Európy v Ostrave a verím, že nás tam prídu podporiť aj slovenskí fanúšikovia,“ povedala Nicole Rajičová po svojej jazde.

Novým majstrom Slovenska medzi seniormi je Kršňák

V kategórii mužov bol najlepším Slovákom Jakub Kršňák – skončil na 9. mieste (142,67). ,,Mám veľkú radosť z tohto výsledku, budem sa však snažiť ďalej zlepšovať,“ reagoval Kršňák. Michael Neuman sa umiestnil na  12. mieste (134,09) a Marco Klepoch na 17. mieste (109,6). Z prvenstva sa tešil Čech Jiří Bělohradský (182,79).

Powered by WordPress and Bootstrap4