Na Európu ešte nemá splnené limity

Majstrovstvá seniorov, ktoré sa odohrali na šampionáte Four Nationals Championships 2017 v Katowiciach, sa úspešne skončili pre Jakuba Kršňáka.

V kategórii mužov bol najlepším Slovákom – patrilo mu 9. miesto (142,67). Michael Neuman sa umiestnil na 12. mieste (134,09) a Marco Klepoch na 17. mieste (109,6). Toto poradie zároveň rozhodlo o tom, že člen Krasokorčuliarskeho klubu Nové Mesto nad Váhom sa stal novým majstrom Slovenska seniorov. ,,S týmto výsledkom som určite spokojný, ale s výkonom ako takým nie úplne. V krátkom programe ma mrzel hlavne nešťastný  pád z trojitého lutza. Voľná jazda mi však nevyšla – začiatok som vôbec nemal dobrý, ale našťastie som sa vcelku pozbieral a v druhej časti som už dotiahol všetko tak, ako som mal. Ale voľnú jazdu viem zajazdiť oveľa lepšie, takže mám ešte čo zlepšovať,” zhodnotil Jakub po súťaži.

Keďže sa v rebríčku posunul nad svojho najväčšieho konkurenta Michaela Neumana, vyvstala otázka, či práve on pôjde reprezentovať Slovensko na majstrovstvá Európy, ktoré budú v januári v Ostrave. ,,S Európou je to ešte zložité, sám ešte neviem, ako to bude, lebo mi chýbajú splnené kritériá v krátkom programe. Ak ešte bude šanca ich splniť a podarí sa mi to, tak to vyzerá tak, že by som mohol ísť na majstrovstvá, ale toto ešte samozrejme musí rozhodnúť aj vedenie zväzu,” zamyslel sa Kršňák. Po vianočnej prestávke sa aj pre neho opäť začne kolotoč súťaží a určite sa zúčastní podujatia na domácej pôde. ,,V polovici januára budeme mať 8. ročník Novomestského pohára Fedory Kalenčíkovej, je to súťaž z cyklu Slovenského pohára,” dodal Jakub.

 

 

Powered by WordPress and Bootstrap4