Budúcoročný šampionát s dvomi Slovenkami

Krasokorčuliarka Nicole Rajičová sa podpísala pod historický úspech Slovenska, na majstrovstvách Európy 2017 v krasokorčuľovaní obsadila vynikajúce šieste miesto. Pekný výkon predviedol aj tanečný pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley. Michael Neuman do voľných jázd nepostúpil.

Z Ostravy teda odcestovala prezidentka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Felicitas Babušíková spokojná. ,,Nicole nám spravila obrovskú radosť. Nielen svojím výkonom, ale aj tým, že vďaka nej sa na budúcoročných majstrovstvách Európy môžu predstaviť až dve Slovenky, je to teda výzva a motivácia pre naše dievčatá. Michael spravil, čo bolo v jeho silách, vie, akých chýb sa dopustil a na čom má pracovať. Lucii a Lukášovi prajem, aby to mierne sklamanie z európskeho výsledku rýchlo prebolelo, aby nazbierali sily a na majstrovstvách sveta poskočili v rebríčku vyššie,“ povedala Felicitas Babušíková. Slovensko na šampionáte reprezentovala aj rozhodkyňa Adriana Domanská. Mala tu zaujímavú premiéru. ,,Prvýkrát som dostala nomináciu od ISU byť na veľkom šampionáte hlavnou rozhodkyňou športových dvojíc. Doteraz som vždy mala skúsenosti hlavnej rozhodkyne zo súťaží jednotlivcov. Byť hlavná rozhodkyňa je totiž veľká zodpovednosť a športové dvojice sú mimoriadne nebezpečná kategória, všeličo sa môže stať. Mala som obavy, dôkladne som si preto prešla niekoľkokrát pravidlá, aby som vedela správne zareagovať, ak by sa niečo stalo. Našťastie k ničom nedošlo a bola to nádherná súťaž,“ dodala Adriana Domanská.

Dočkala sa elitnej desiatky

Krasokorčuliarka Nicole Rajičová po svojej výbornej voľnej jazde žiarila. ,,Som so sebou veľmi spokojná a som rada, že som spojila po dlhšom čakaní dobre predvedený krátky program aj voľnú jazdu na jednej súťaži. Moje ďakujem patrí aj fanúšikom na štadióne, ktorí ma úžasne povzbudili.“ Skončila na 6. mieste (179,9), čo je najlepší výkon v jej kariére.

Dôstojná premiéra

Tanečný pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley si prvýkrát vyskúšal majstrovstvá Európy. ,,Ako pár sa neustále spoznávame, ale myslím, že sme to zvládli v pohode a bol to príjemný šampionát. Dúfame, že na Európe sme sa čo najlepšie zapísali hlavne u rozhodcov,“ zhodnotil Lukáš Csölley dosiahnuté 16. miesto (136,64).

Už myslia na majstrovstvá sveta

V kategórii mužov nás reprezentoval Michael Neuman. Svoj cieľ postúpiť do voľných jázd nesplnil. ,,Teraz sa sústredím hlavne na univerziádu, ale rád by som štartoval na majstrovstvách sveta v Helsinkách. Dostať sa tam však bude nesmierne ťažké,“ skonštatoval Neuman. Naopak istú miestenku majú tanečníci a Rajičová. ,,Cieľom na majstrovstvách bude jednoznačne podať taký dobrý výkon ako na Európe. A budem šťastná, ak ho ešte o kúsok prekonám. Predovšetkým chcem pridať zložitejšie skoky, hlavne trojitú – trojitú kombináciu v krátkom programe. Na to sa budem sústrediť,“  plánuje Nicole. ,,Budeme sa snažiť, aby sme sa na majstrovstvách dostali čo najvyššie, určite urobíme všetko preto, aby sme si vybojovali postup na olympiádu,“ uvažuje Lucie Myslivečková.

Powered by WordPress and Bootstrap4