Premiéra plná obáv

Slovensko na majstrovstvách Európy v Ostrave reprezentovala aj rozhodkyňa Adriana Domanská. Mala tu zaujímavú premiéru.

Prvýkrát totiž dostala nomináciu od ISU byť na veľkom šampionáte hlavnou rozhodkyňou športových dvojíc. ,,Doteraz som vždy mala skúsenosti hlavnej rozhodkyne zo súťaží jednotlivcov. Byť hlavná rozhodkyňa je veľká zodpovednosť a športové dvojice sú mimoriadne nebezpečná kategória, všeličo sa môže stať. Mala som obavy, dôkladne som si preto prešla niekoľkokrát pravidlá, aby som vedela správne zareagovať, ak by sa niečo stalo. Našťastie k ničom nedošlo a bola to nádherná súťaž,“ dodala Adriana Domanská.

,,Každý šampionát je jedinečný, ale ja mám v srdci náš bratislavský a vždy ho budem porovnávať s každým nasledujúcim. Ostravský je vynikajúco organizačne pripravený, štadión je nádherný, publikum je skoro také dobré, ako bolo to naše. Navonok nevidím žiadnu chybu, všetko prebieha veľmi plynulo, páči sa mi tu,” zhodnotila majstrovstvá. Ale vráťme sa k súťaži športových dvojíc. ,,Všetko prebehlo perfektne, ľudia boli nadšení a čo som ja bola spokojná, boli veľmi spravodlivé výsledky,” zamyslela sa Adriana Domanská. Fakt ale je, že srdcia fanúšikov si získali Francúzi Vanessa Jamesová a Morgan Cipres, ktorí zožali pri udeľovaní medailí oveľa väčší aplauz ako prví Rusi Jevgenija Tarasovová s Vladimírom Morozovom. ,,Pre mňa tam boli štyri páry, z ktorých každý jeden mohol byť majster Európy. Boli to štyri rôzne programy, každý jeden z nich bol fantasticky zajazdený a predvedený, tak, ktorý si vyberiete,” zareagovala hlavná rozhodkyňa. ,,Musíte ich ohodnotiť a my vidíme nuansy, ktoré publikum nepostrehne. Diváci nevedia, že my sme povinní dať zrážky za úplné detaily a keď sa to napočíta, tak tam vzniknú tie bodové rozdiely, ktoré určia poradie. My nesmieme byť ovplyvňovaní publikom.”

Adriana Domanská samozrejme intenzívne prežívala aj vystúpenia slovenských reprezentantov. ,,Nicole Rajičová išla vynikajúco, urobila nám veľkú radosť. Michael Neuman zajazdil, čo vedel, žiaľ bez trojitého axla a štvoritého skoku nemal šancu postúpiť do finále. Tanečníci išli krásne, mali originálny krátky program, všetkým som držala palce.” A aké sú najbližšie plány Adriany Domanskej? ,,Slovensko nebolo vyžrebované, aby mohlo poslať rozhodcu ma marcové majstrovstvá sveta v Helsinkách. Očakávala som, že dostaneme nomináciu na Taipei, kde budú juniorské majstrovstvá sveta, ale nedostali sme. Najbližšie ma čakajú domáce majstrovstvá juniorov, ktoré budú počas prvého februárového víkendu.”

Foto: Pavel Lebeda/ISU ME 2017

 

Powered by WordPress and Bootstrap4