Nicole Rajičová slovenskou nádejou na MS

Už v stredu predpoludním sa vo fínskych Helsinkách začínajú majstrovstvá sveta v krasokorčuľovaní. V známej Hartwall Arene bude takmer 200 športovcov z 36 krajín bojovať nielen o tituly svetových šampiónov, ale aj o miestenky pre svoje štáty na budúcoročné ZOH do kórejského Pjongčangu. Jedinou slovenskou nádejou na MS bude v súťaži žien Nicole Rajičová, ktorá na januárových majstrovstvá Európy v Ostrave obsadila výborné šieste miesto. Dvadsaťjedenročnú newyorskú rodáčku čaká už štvrtý svetový šampionát, jej doterajším maximom na tomto fóre je trinásta pozícia spred roka z amerického Bostonu.

Po ME sympatická slovenská športovkyňa odcestovala hneď domov a venovala sa príprave na MS. „Po majstrovstvách Európy, ktoré boli pre mňa najúspešnejšie v kariére, sme sa s trénerom dohodli, že obe jazdy ešte vycibríme. Nedá sa povedať, že by sme robili iba na niektorých konkrétnych prvkoch, alebo niečomu sa venovali viac. Celkovo sa snažíme, aby som dala do oboch programov ešte viac emócií a viac ich precítila. Hoci som s Ostravou bola spokojná, každý športovec by povedal, že vždy sa dá zajazdiť ešte lepšie. A ja verím, že to bude práve v Helsinkách,“ povedala Nicole Rajičová pred začiatkom svetového šampionátu vo Fínsku.

Do Helsínk odcestovala trojnásobná slovenská šampiónka dobre naladená. Na MS bude mať dovedna 36 konkurentiek. „Cítim sa veľmi fajn. Môžem sľúbiť, že urobím všetko pre to, aby som zajazdila ešte lepšie, ako v Ostrave. Európsky šampionát mi dodal sebavedomie a zároveň bol pre mňa obrovským zadosťučinením. Keď dojazdíte, stojíte uprostred ľadu a sami cítite, že tentoraz to bolo naozaj skvelé, do toho navyše vidíte, ako vám celá hala tlieska, to je ten pocit, pre ktorý celá drina stála za to,“ prezradila Nicole Rajičová.

Každý športovec si pred seba kladie určité ciele a méty, ktoré by rád dosiahol či prekonal. Tie sa rad radom rôznia. „Nezvyknem si dávať konkrétne ciele na umiestnenie pred žiadnymi pretekmi. Uvedomujem si, že v Helsinkách bude oveľa väčšia konkurencia ako na majstrovstvách Európy. Opäť budú favoritky najmä Rusky a mojím cieľom musí byť odovzdať na ľade maximum. Ostatné už nechám na osud,“ myslí si zverenkyňa trénerov Igora Krokavca s Tomom Rajičom.

Krátky program žien je na programe v stredu 29. marca od 9.40 h, voľné jazdy s dvadsaťštvorkou najlepších z prvej časti príde na rad o dva dni neskôr od 17.00 h SELČ. Nicole Rajičová sa vo Fínsku bude sústrediť na svoje výkony. V Helsinkách až do príchodu na MS nebola, necestovala tam však na výlet. „Aj keď popri tréningoch nemáme až tak veľa voľného času, snáď si chvíľu aspoň na krátku prechádzku nájdem,“ priznala.

Powered by WordPress and Bootstrap4