V Prešove aj majster Európy Dmytrenko

Predchádzajúci víkend priniesol premiérovú edíciu podujatia Opal Trophy Prešov. Podujatie patrilo slovenským talentom rôznych kategórií, nechýbali však ani súťaže junioriek a senioriek. Dovedna na podujatí štartovalo cez 100 športovcov.

 

Tí súťažili o krásnu trofej, ktorou boli sošky krasokorčuliarky “Piruety”. “Veľká socha ‘Pirueta’ stála niekedy dávno pred zimným štadiónom v Prešove do doby, kým ju nezničili vandali,” vysvetlila riaditeľka pretekov Mária Pucherová Marčišinová a pokračovala: “Autorom sochy bol akademický sochár Július Machaj, ktorý nám dal oficiálny súhlas k použitiu jeho diela. A tak pán Andrej Baňas umelecký modelár v umeleckých dielňach Prešovskej univerzity nám malú repliku tejto sochy vymodeloval. Každá soška je ručne maľovaný originál.”

Najlepší v jednotlivých kategóriách si v Prešove odniesli “Oscara”. “Soška určená víťazom mnohým účastníkom pretekov pripomínala práve sošku filmového Oscara. Sme radi, že sa naša ‘Pirueta’ ako symbol tohto krásneho športu dostala na celé Slovensko, ale aj za hranice.”

Riaditeľka príjemného a úspešného jednodňového podujatia ďakuje všetkým účastníkom pretekov – krasokorčuliarom, trénerom, rodičom, rozhodcom aj technickému panelu za to, že boli súčasťou tohto úspešného podujatia. “My ako organizátori sme sa snažili vytvoriť všetkým príjemnú športovú atmosféru a podľa reakcií sa nám aj to podarilo. Máme napríklad krásne odkazy, ktoré nám deti napísali. Pri ich čítaní sme si všetci ešte viac uvedomili, že nie je nič krajšie ako šťastná detská tvárička a iskričky v očiach, a že to čo robíme má veľký zmysel,” poznamenala Mária Pucherová Marčišinová.

Potešili ju aj niektoré veľmi pekné výkony športovcov a skutočnosť, že pozvanie do technického panelu prijal Ukrajinec Dmytro Dmytrenko – v minulosti majster Európy 1993 z Helsínk a aktuálne technický špecialista Medzinárodnej korčuliarskej únie (ISU).

Kompletné výsledky súťaže nájdete tu.

Powered by WordPress and Bootstrap4