V Žiline ocenenie najlepších v SP aj Finále IK

Definitívny záver aktuálnej krasokorčuliarskej sezóny hostila Žilina. Pod Dubňom sa počas uplynulého víkendu uskutočnilo finále v intepretačnom korčuľovaní a zároveň na miestnom ľade prebehlo aj slávnostné vyhlásenie víťazov Slovenského pohára v súťažnom ročníku 2016/2017.

Žilinský krasokorčuliarsky víkend odštartovali súťaže najmenších, v ktorých mladé talenty ukázali svoje nadanie. Počas obeda dostali možnosť na prezentáciu víťazi SP v tejto sezóne, ukázali všetkým prítomným svoje exhibičné vystúpenia na záver si prevzali ocenenia za dosiahnuté výsledky. “Bolo to krásne oživenie a doplnenie výbornej atmosféry podujatia,” pochvaľovali si z domáceho Kraso klubu Žilina jazdy Miroslavy Hriňákovej, Alexandry Hagarovej a ďalších.

Akcia sa veľmi páčila aj samotným športovcom. “Bolo to veľmi pekné ukončenie súťažnej sezóny. Celé podujatie sa mi veľmi páčilo a poriadne som si to tam užila,” prezradila juniorská majsterka SR a účastníčka MSJ na Taiwane Alexandra Hagarová.

V Žiline potom pokračovalo finále v interpretačnom korčuľovaní až do neskorého popoludnia. Ani to však nebolo všetko a na žilinskom ľade v sobotu večer a počas nedele prebiehali výkonnostné testy. Zúčastnilo sa ich takmer 90 športovcov, z nich sa sedemnástim nepodarilo splniť svoj test. Patrili medzi nich najmä najmladší adepti. Členkou komisie bola aj niekdajšia vynikajúca krasokorčuliarka Agnesa Búřilová, ktorá štartovala na ZOH 1964 v rakúskom Innsbrucku a neskôr ako trénerka viedla Jozefa Sabovčíka.

Výsledky súťaže v interpretačnom korčuľovaní si môžete pozrieť tu.

 


(Foto Radovan Rehhák)

Powered by WordPress and Bootstrap4