Nová kniha Gerhardta Bubníka „Život mezi paragrafy“

JUDr. Gerhardt Bubník, LL.M. vydal knihu o svojom živote. Jej názov dokonale charakterizuje životnú cestu jednej z najvýznamnejších osobností československého a českého krasokorčuľovania.
Rôzne druhy krasokorčuliarskych paragrafov musel Gerhardt Bubník trénovať a potom predvádzať na krasokorčuliarskych súťažiach ako povinné cviky. Kvalitu predvedenia krasokorčuliarskych paragrafov neskôr doktor Bubník hodnotil aj ako renomovaný rozhodca krasokorčuľovania. A paragrafy sú neoddeliteľne spojené aj s jeho profesionálnou kariérou v oblasti medzinárodného a športového práva. Dr. Bubník bol v r. 1957 druhý na Majstrovstvách Československa za Karolom Divínom. Od r. 1963 bol medzinárodným rozhodcom a viac ako 40 rokov rozhodoval na Majstrovstvách Európy, sveta a Olympijských hrách. 30 rokov bol členom predsedníctva Československého krasokorčuliarskeho zväzu a od r. 1996 do r. 2010 bol členom vedenia Medzinárodnej korčuliarskej únie (ISU) a jej právnym poradcom. Za jeho celoživotnú prácu pre šport mu Medzinárodný
olympijský výbor udelil Olympijský rad a tiež Cenu za boj proti dopingu. ISU ho menovala svojím čestným členom.

Dr. Bubník bol v r. 1969 prvým československým absolventom Právnickej fakulty Harvardovej univerzity. Za jeho vynikajúcu prácu v oblasti práva mu Česká advokátska komora udelila Zlatý odznak za zásluhy o advokáciu a v r. 2016 bol dr. Bubník uvedený do Právnickej siene slávy.

Pútavo napísaná kniha, ktorá obsahuje viac ako 100 fotografií a dokumentov, určite zaujme milovníkov krasokorčuľovania aj odborníkov z oblasti práva. A nielen ich. Knihu je možné kúpiť napr. na www.pravnickaliteratura.sk aj na ďalších e-shopoch.

Powered by WordPress and Bootstrap4