25. ročník Ondrej Nepela Trophy je úspešne za nami.

V dňoch 21.-23.9.2017 sa v Bratislave konali medzinárodné krasokorčuliarske preteky, ktoré hostili 84 pretekárov z 23 krajín v 4 športových disciplínach: ženy (23 pretekárok), muži (23 pretekárov), športové dvojice (6 párov) a tance na ľade (13 párov).  Medzi nimi sa predstavili aj slovenskí reprezentanti, ktorí úspešne reprezentovali Slovensko v silnej konkurencii, kde dominovali hlavne ruskí pretekári.

Medzi ženami sa najlepšie umiestnila naša seniorská jednotka Nicole Rajičová (7.miesto), ktorá predviedla až na pár zaváhaní, kvalitný výkon a ukázala súperkám, že je pripravená v tejto sezóne bojovať o najlepšie umiestnenia na vrcholových pretekoch ako sú Majstrovstvá Európy či Majstrovstvá sveta.

Krásnym 9.miestom a nepochybne najlepším tohtoročným výkonom sa nám predviedla ešte len 16-ročná juniorská reprezentantka Silvia Hugec, ktorá žiarila šťastím a vďakou, že môže reprezentovať Slovensko a ukázať fanúšikom svoj potenciál, ktorý je pripravená i naďalej rozvíjať. Najbližšie ju budeme môcť vidieť na JGP v Zagrebe už tento týždeň.

Príležitosť reprezentovať dostala aj naša ďalšia juniorská krasokorčuliarka Nina Letenayová, ktorá síce obsadila až 22.miesto, avšak jej výkon môžeme hodnotiť pozitívne a veríme, že i naďalej bude mať chuť trénovať a bojovať o dobré umiestnenie na JGP Gdaňsk, ktoré ju najbližšie čaká už na začiatku októbra.

Medzi mužmi sme mali tiež 3-členné zastúpenie, kde si svoje sily so súpermi zmerali Michael Neuman (17.miesto), Marco Klepoch (21.miesto) a Jakub Kršňák (22.miesto). Všetci traja naši reprezentanti ponúkli svojimi programami celú škálu trojitých skokov, ktoré nie vždy vyšli podľa ich predstáv. Avšak v tak náročnej mužskej konkurencii ako svetové krasokorčuľovanie nepochybne má, bojovali až do úplného záveru a určite potešili slovenského fanúšika svojim kontaktom s publikom. Hlavne Marco Klepoch nenechal nič na náhodu a svojim hereckým potenciálom okorenil voľný program a pobavil  oko slovenského diváka.

Všetkým našim slovenským pretekárom prajeme úspešnú sezónu a veríme, že i naďalej budú reprezentovať Slovensko v pozitívnom svetle a ich výkony budú zaznamenávať progres, ktorý je pre športovca veľmi dôležitý.

Konečné výsledky nájdete TU.

Voľné jazdy našich reprezentatov na ONT 2017:

Nicole Rajičová

Silvia Hugec

Nina Letenayová

Michael Neuman

Marco Klepoch

Jakub Kršňák

Powered by WordPress and Bootstrap4