Nicol Rajičová po KP na MS na 15. mieste

Nicole Rajičová má za sebou vydarený krátky program na majstrovstvách sveta. Dvadsaťročná newyorská rodáčka dostala v USA od rozhodcov 56,56 bodu a do sobotňajšieho voľného programu (začiatok o 1.00 h SELČ už v nedeľu ráno) postúpila z 15. miesta.

Rajičová na skladbu Nina Rotu z filmu Rómeo a Júlia začala kombináciou dvoch trojitých rittbergerov, pokračovala zaváhaním pri dopade v trojitom lutzi, nasledovala pirueta a po nej kroková pasáž, potom prišiel dvojitý axel, zaklonená pirueta a v závere kombinovaná pirueta. Rajičová zaostala za svojim osobným rekordom z januárových ME 2016 v Bratislave o 0,68 bodu. Mladá Slovenka pred rokom na MS skončila na 15. mieste a v Bostone sa chce v tomto smere zlepšiť.

“S krátkym programom som veľmi spokojná. Naskákala som všetko, čo som mala. Mám veľkú radosť, lebo som mala minulý týždeň chrípku. Takže som rada, že som vládala stáť na nohách. Body sú dôležité, dostala som ich podobne ako v Bratislave,” povedala priamo z Bostonu po svojej jazde Nicole Rajičová pre SPR Media. “Vo voľnej jazde chcem zajazdiť tak, ako sa najlepšie dá. Teraz ma čaká deň tréningu a v sobotu už budú preteky. Publikum v Bostone určite nie je také skvelé ako v Bratislave. Mala som pocit, že takmer vôbec netlieskali… Súperky na svetovom šampionáte sú veľmi silné, určite silnejšie než na ME. Pozdravujem fanúšikov na Slovensku a ďakujem za podporu,” dodala slovenská reprezentantka.

Líderkou súťaže sólistiek pred rozhodujúcou druhou časťou súťaže je Američanka Gracie Goldová, ktorá si súčtom 76,43 o viac než 3 body vylepšila osobné maximum.

Powered by WordPress and Bootstrap4