Nicole Rajičová na MS s rekordom na 13. mieste

Nicole Rajičová s osobným maximom celkovo na 13. mieste
Slovenská reprezentantka sa zlepšila o dve miesta oproti krátkemu programu.
Nicole Rajičová skončila na majstrovstvách sveta v krasokorčuľovaní v americkom Bostone na celkovom 13. mieste. Je to jej najlepší výsledok na MS v kariére. Rajičová od rozhodcov dostala za voľnú jazdu 116,49 bodov a len o pol bodu zaostala za svojim rekordom z minuloročnej Skate America.

Celkovo si však spolu s krátkym programom, v ktorom skončila pätnásta, vytvorila nové osobné maximum 173,05 bodov. “S výkonom vo voľnej jazde som naozaj spokojná. Prvý skok ma vyburcoval, nakoľko mal byť trojitý a nie dvojitý. Teším sa, že následne som už všetky elementy zvládla tak, ako mali byť,” zhodnotila Nicole priamo z Bostonu.

Zverenkyňa trénera Igora Krokavca a otca Tomislava Rajiča v januári na ME v Bratislave obsadila dvanáste miesto. Teraz v Bostone potvrdila príslušnosť k svetovej špičke. O dve priečky si vylepšila pätnástu priečku z minulého roka na majstrovstvách sveta v Číne.

“Tu som korčuľovala omnoho lepšie ako na majstrovstvách Európy. Som rada, že som dokázala sebe aj ostatným, že dokážem dobre zajazdiť aj na takejto náročnej súťaži. Hala tu skvele podporovala, ale nedá sa to porovnať s domácim milujúci. publikom v Bratislave,” dodala slovenská krasokorčuliarka.

Otec Tom Rajič, ktorý bol zároveň vedúci slovenskej výpravy dodal: “Nicole skončila štvrtá z Európy za tromi Ruskami. Porazila všetky ostatné súperky z ME v obzvlášť ťažkej konkurencii. Rovnaký počet bodov by ju minulý rok umiestnil na 9tom mieste. Veľmi sa tešila spolu s trénerom Igorom Krokavcom a mnou. Škoda, že sa to nepodarilo v Bratislave.” Nicole Rajičová by sa v Bratislave najbližšie mala predstaviť na októbrovom Memoriale Ondreja Nepelu. “Verím, ze fanúšikovia prídu na memoriál. My plánujeme prísť, čo však závisí od toho, či dostane pozvánku na Prix preteky.”

Titul majsterky sveta získala len šestnásťročná Ruska Jevgenija Medvedevová, ktorá na striebornú pozíciu odsunula domácu Američanku Ashley Wagnerovú. Bronz získala ďalšia Ruska Anna Pogorilá.


Powered by WordPress and Bootstrap4