MS v Helsinkách bez Csölleya s Myslivečkovou

Slovensko bude mať na seniorských ISU majstrovstvách  sveta, ktoré sa od 29. marca do 2. apríla uskutočnia vo fínskych  Helsinkách, zastúpenie iba v kategórii žien. Smutná správa dorazila z talianskeho Milána, kde sa dlhodobo pripravujú tanečníci  Lukáš Csölley s Luciou Myslivečkovou. Partnerka si počas  tréningu poranila rameno a podľa vyjadrení lekárov ju čaká operácia.

“Dostali sme nález od lekára talianskeho zväzu a už sme našich  tanečníkov odhlásili zo svetového šampionátu. Lucia mala dlhší čas  problémy s ramenom, v poslednej dobe jej  vyskakovalo dosť často.  Teraz sa to stalo opäť a má to veľmi bolestivé,” hovorí prezidentka Slovenského  krasokorčuliarskeho zväzu Felicitas Babušíková.

Podľa Lukáša Csölleya chce jeho partnerka podstúpiť zákrok čo najskôr: „Lekári sa zhodli, že operácia je nutná a bude najlepším riešením pre budúcu sezónu. Veríme v to, že rehabilitácia bude úspešná a nastávajúca sezóna pôjde dobre.“ Lucie Myslivečková by sa chcela dať do poriadku do mája, aby mohli spolu s Lukášom začať naplno trénovať a pripraviť sa na doplnkovú olympijskú kvalifikáciu. Je naplánovaná  na september do nemeckého Oberstdorfu. „Tam si vybojujú olympijskú  miestenku zástupcovia krajín, ktoré nezískali miestenku na  majstrovstvách sveta. V hre budú spolu štyri miesta pre štyri rôzne  štáty. Je to smutná správa, pretože Lukáš s Luciou boli našim  želiezkom v ohni aj na MS. Veríme, že sa Lucka vylieči. Aj v náročnom  období majú obaja našu plnú podporu,” poznamenala Babušíková.

Šampionát v Helsinkách mal byť pre Lukáša Csölleya s Luciou  Myslivečkovou vyvrcholením prvej spoločnej sezóny. Odštartovali ju na  prelome septembra a októbra na Memoriáli Ondreja Nepelu v Bratislave  ôsmym miestom, na podujatí ISU Challenger Series v poľskej  Varšave skončili tretí. Pridali aj ôsmu pozíciu vo francúzskom Nice, v  novembri dokonca vyhrali Volvo Cup v lotyšskej Rige. V decembri  ovládli národný šampionát, koncom januára na majstrovstvách Európy  obsadili 16. priečku. Slovenskí tanečníci bez problémov splnili limity  Medzinárodnej korčuliarskej únie (ISU) potrebné pre štart na MS,  zasiahla však vyššia moc a Lukáš s Luciou majú predčasne po  sezóne.

Powered by WordPress and Bootstrap4