Nebude to ľahká cesta, ale nie je nemožná

Na prvý tréning prišiel nový slovenský tanečný pár Lucie Myslivečková (27), Lukáš Csölley (26) dobre naladený. Už zajtra ich na 24. ročníku Memoriálu Ondreja Nepelu čaká prvé spoločné vystúpenie, ktoré ukáže, v akej sú kondícii a či obstoja v pomerne silnej konkurencii.

Lukáš, toto je pre vás oboch vlastne nový začiatok, ako sa cítite pred prvým  vystúpením?

Obaja začíname od nuly. Musíme si vybojovať miestenky na majstrovstvá Európy aj na majstrovstvá sveta, určite to nie je jednoduchá cesta, ale ani nie nemožná. Musíme absolvovať čím viac pretekov, aby sme získavali body, musíme sa ukázať pred rozhodcami, hoci nás oboch poznajú, ale musia nás nanovo spoznať ako pár.

Prečo ste ostali trénovať v Miláne?

V Taliansku sme ostali preto, lebo som tam bol spokojný – aj s prostredím, aj s trénermi, ktorým verím.

Keď vaša predchádzajúca partnerka F. Testová ukončila kariéru, a začali ste hľadať náhradu, padla vaša voľba hneď na Lucku?

Lucia nebola prvá voľba, keď som si hľadal partnerku, pretože som vnímal, že je už dva roky mimo súťaženia, ani som nevedel, či sa bude chcieť vrátiť, ako je na tom. Našťastie – sme si veľmi rýchlo sadli – ako po korčuliarskej, tak po ľudskej stránke. Rýchlo sme sa dohodli na hudbe pre oba programy, máme rovnaké myšlienky, čo sa týka rôznych prvkov na ľade. To je veľmi dôležité, a úplne skvelé, že sme sa našli.

Češka Lucie Myslivečková po zranení na dva roky prerušila súťažnú kariéru – mala pretrhnutý skrížený väz v kolene. Bola na operácii a čakala ju dlhodobejšia rekonvalescencia. V júni prijala ponuku Lukáša Csölleya a stala sa jeho novou tanečnou partnerkou. Obaja vystupujú ako slovenský tanečný pár.

Lucie, ako  ste zareagovali, keď ste dostali šancu vrátiť sa na súťažný ľad?

Lukáš ma našiel vo fáze, kedy som trénovala deti v Nórsku a rozhodovala som sa, či prijmem ponuku a odídem trénovať na Island. Jeho ponuka prišla ako blesk z jasného neba, bola som úplne šokovaná. Musím však priznať, že mi po tej dvojročnej prestávke krasokorčuľovanie chýbalo. Povedala som si, že to skúsim a neľutujem. S Lukášom sa mi korčuľuje veľmi dobre, rovnako vnímam aj našich trénerov Roberta Pelizzollu a Barbaru Riboldi. Na Memoriál sme tak dobre pripravení, ako len môžeme byť, aspoň ja to tak cítim. Samozrejme, po každých pretekoch budeme hodnotiť, čo treba zlepšiť, na čom treba pracovať.

Čo ste si pripravili – všetci sú zvedaví na vašu premiéru.

Dlho sme nič nechceli prezradiť – ale krátky program ideme na kombináciu blues a hip hop. Voľná jazda bude prekvapenie, ale dáme indície ,tancuj, tancuj, inak sme stratení. Ale prezradíme, že na krátky program budem mať červené šaty a na voľný tanec ružovo-čierne. A podpora fanúšikov je nesmierne dôležitá pre všetkých pretekárov, dáva nám to energiu.“

Powered by WordPress and Bootstrap4