Cenné body z Francúzska

Na medzinárodnej seniorskej a juniorskej súťaži Cup of Nice sa predstavili aj slovenskí reprezentanti. 21. ročník tohto tradičného krasokorčuliarskeho podujatia vcelku vyšiel nášmu tanečnému páru.

Tak, ako na nedávnom Memoriáli Ondreja Nepelu, sa aj v Nice v kategórii tanečných párov predstavilo 15 dvojíc. V Bratislave skončili Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley na 8. mieste – a rovnako sa umiestnili aj na Cup of Nice (128,48). ,,V prvom rade sme radi, že máme body, ktoré nám umožnia štartovať na majstrovstvách sveta! Takže môžeme byť trošku pokojnejší. Čo sa týka bodového a celkového umiestnenia, sme ešte ďaleko od toho, čo by sme chceli. Po Memoriáli Ondreja Nepelu sme prerobili celú druhú čast krátkeho tanca po konzultácii s rozhodcami. Teraz máme zhruba mesiac na to, aby sme sa pripravili na ďalšiu súťaž a podoťahovali dôležité detaily v našich jazdách,” zhodnotil vystúpenie vo Francúzsku Lukáš Csölley.

Na Cup of Nice v kategórii tanečných párov zvíťazili Francúzi Marie-Jade Lauriault, Romain Le Gac (154,12). V kategórii mužov sa z prvého miesta tešil domáci krasokorčuliar Chafic Besseghier (228,20). Nášmu Michaelovi Neumanovi sa príliš nedarilo. Skončil na poslednom 20. mieste (133,22). Prvé miesto v kategórii športových dvojíc vybojoval český pár Anna Dušková, Martin Bidař (160,32).

Powered by WordPress and Bootstrap4