Najväčšie očkávania od Nicole Rajičovej

Najlepší slovenskí krasokorčuliari sa už tento piatok a sobotu predstavia na Four Nationals Championships 2017 v poľských Katowiciach.

Krasokorčuliarske podujatie má pri tom špeciálny charakter. ,,Ide zároveň o majstrovstvá republiky seniorov štyroch štátov – Slovenska, Českej republiky, Poľska a Maďarska, preto sme túto súťaž nazvali 4Nationals,“ povedala prezidentka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Felicitas Babušíková. Od roku 2006 sa organizujú spoločné majstrovstvá Slovenska a Českej republiky, v roku 2009 sa pridalo Poľsko a v roku 2014 Maďarsko. Tradične bývajú práve v predvianočnom období. ,,Sú to viac-menej nominačné preteky na vrcholové majstrovstvá v sezóne, na Európu a na svet. Nepatríme ku krasokorčuliarskym veľmociam, preto sa spojením štyroch štátov zvýšila úroveň majstrovstiev seniorov. Máme medzinárodnú porotu, viac krasokorčuliarov v každej súťaži. Každý rok sme v inej krajine,” dodala Felicitas Babušíková. Na konci súťaže si každá krajina dekoruje svojich šampiónov a na stupni víťazov sú aj celkoví víťazi šampionátu, ktorý ma vypracované bodové hodnotenie a poradie štátov podobne, ako Grand Prix ISU.

V konkurencii by Slovensko malo obstáť dôstojne

Slovensko budú na 4Nationals reprezentovať v kategórii žien Nicole Rajičová, Bronislava Dobiášová a  Alexandra Hagarová, na vlastné náklady sa súťaže zúčastnia Nina Letenayová, Lívia Lörinčíková a Miroslava Hriňáková. V kategórii mužov to budú Marco Klepoch, Jakub Kršňák a Michael Neuman. Medzi tanečnými pármi by mali zažiariť Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley. ,,Očakávam, že celkovou víťazkou a aj majsterkou republiky medzi ženami bude Nicole Rajičová. U mužov ťažko odhadnúť, aké budú momentálne výkony. Dúfam, že najlepším tanečným párom šampionátu sa stanú naši Myslivečková, Csӧlley, tí však majú výrazných poľských konkurentov. Verím však, že Lucie a Lukáš to zvládnu a ukážu sa dobre pripravení na sezónu,“ uviedla prezidentka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu.

Powered by WordPress and Bootstrap4