Bude to boj do posledného dychu

Najlepších slovenských krasokorčuliarov čakajú ISU majstrovstvá Európy 2017, ktoré sú od 25. do 29. januára v českej Ostrave. Medzi tanečnými pármi vystúpi Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley, v súťaži žien bude bojovať Nicole Rajičová a medzi mužmi Michael Neuman.

Našich reprezentantov bude priamo na štadióne podporovať aj prezidentka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Felicitas Babušíková. ,,Všetkým budeme fandiť a trpieť na tribúne s nimi. Nicole Rajičová to bude mať ťažké, potrebuje predviesť bezchybný program. Mala by byť hlavne dobre psychicky pripravená, lebo v jej kategórii je konkurencia nesmierne silná, všetky vedia všetko,“ hovorí Babušíková. ,,Verím, že tanečníci Myslivečková, Csӧlley sa presadia. Ich výkon sa zlepšuje, ale tiež si nemôžu dovoliť žiadnu chybičku. Michael Neuman musí prekonať sám seba, aby sa kvalifikoval do finále mužskej súťaže, čím by nás veľmi potešil,“ sumarizuje očakávania pred šampionátom prezidentka SKrZ. ,,Do Ostravy príde elita európskeho krasokorčuľovania. Neviem povedať, kto bude majstrom, bude to v každej kategórii doslova boj do posledného dychu,“ dodáva Felicitas Babušíková.

Čakanie na takto dôležitú súťaž je ťažké

Veľké očakávania má Slovensko od Nicole Rajičovej, vlani skončila na majstrovstvách Európy na 12. mieste, na majstrovstvách sveta v Bostone vybojovala 13. miesto. ,,Do Ostravy sa veľmi teším, lebo slovenskí fanúšikovia to majú blízko a predpokladám, že tam bude podobná atmosféra, aká bola v Bratislave. Stále na to spomínam. Dúfam, že sa mi v Ostrave podarí dobre zajazdiť. Urobím pre to maximum, tak, ako vždy. Budem rada, keď už budem konečne stáť na súťažnom ľade, lebo čakanie na takto dôležité podujatie je vždy náročné,“ povedala Nicole Rajičová.

Luciu Myslivečkovú a Lukáša Csӧlleya čaká premiéra

Tanečný pár si prvýkrát vyskúša majstrovstvá Európy. ,,Pokúsime sa zúročiť všetko, čo sme sa naučili, odkedy spolu korčuľujeme. Ambície máme veľké, ale o umiestnení je ťažko špekulovať, lebo je to náš prvý štart na takto významnej medzinárodnej súťaži. Zameriame sa hlavne na čisté a dôsledné prevedenie povinných i nepovinných prvkov,  krokových spojení medzi nimi,“ zdôraznil Csӧlley. ,,Cítime sa dobre, budeme skoro ako doma. České publikum nás určite vrelo privíta a organizácia bude určite skvelá,“ doplnila rodená Češka Myslivečková.

Chce korčuľovať aj voľnú jazdu

Michael Neuman má na šampionáte jasný plán. ,,Tvrdo som počas posledných týždňov trénoval, chcem čo najlepšie odjazdiť krátky program. Trochu sme ho upravili, aby som mohol získať viac bodov. Vlani sa mi postup do voľných jázd nepodaril, čo ma ešte dlho mrzelo. Odvtedy čakám na šancu napraviť tento výsledok,“ zamyslel sa Neuman, ktorý v týchto dňoch získal slovenské občanstvo a bude nás reprezentovať aj na 28. zimnej Univerziáde v Almaty v Kazachstane (29. januára – 8. februára 2017).

 

Powered by WordPress and Bootstrap4