Vystúpenie Nicole Rajičovej na MS pozitívom

Slovensko má prvú miestenku v krasokorčuľovaní na ZOH v kórejskom Pjongčangu 2017. Cez víkend ju vybojovala Nicole Rajičová, ktorá  obsadila na majstrovstvách sveta v Helsinkách 17. miesto. V porovnaní s predchádzajúcim šampionátom mladá Slovenka klesla o štyri priečky. “Mám veľkú radosť, že som vybojovala olympijskú miestenku. Splnila som tým tohtosezónny cieľ,” povedala Nicole Rajičová.

Prezidentka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Felicitas Babušíková zhodnotila vystúpenia Nicole Rajičovej pozitívne. „Šampionát bol dosť poznačený tým, že šlo o olympijskú kvalifikáciu. Boli to pre ňu prvé nesmierne ťažké majstrovstvá. Hemžilo sa to tam kvalitou skokov. V krátkom programe bola trochu opatrnejšia, ale je veľká bojovníčka a splnila svoju úlohu. Keď sa však pozrieme do výsledkovej listiny a odrátame pretekárky mimo Európy, tak neskončila horšie,“ prezradila.

S úrovňou šampionátu bola spokojná. „Na majstrovstvách sveta fungovalo všetko, poňaté to však bolo primerane severskej pragmatickosti. My máme trochu iné poňatie, ale nevidela som nič, čo by bolo zlé. Že to bolo miestami striedmejšie či jednoduchšie, to je vecou organizátorov,“ poznamenala Felicitas Babušíková.

Powered by WordPress and Bootstrap4