Máme pred sebou posledné vrcholové preteky tejto sezóny

Máme pred sebou posledné vrcholové preteky tejto sezóny – Majstrovstvá sveta v Miláne, na ktorých budú Slovensko reprezentovať Nicole Rajičová v ženskej sólovej disciplíne a Lukáš Csölley s Luciou Myslivečkovou v tancoch na ľade.

Všetci traja reprezentanti absolvovali množstvo pretekov a radi spomenieme vystúpenie na Majstrovstvách Európy, ktoré sa konali v januári v Moskve. Nicole tam obsadila vynikajúce 6.miesto a predviedla veľmi kvalitné programy, ktoré dávali priestor myšlienkam ako by mohla zamiešať kartami v Pjongčangu ;). Tanečníci si svojimi vystúpeniami vybojovali 17.miesto a potvrdili slušnú formu do bojov na ZOH. V Moskve nás reprezentovala aj juniorka Silvia Hugec, ktorá zažila európsku atomosféru po prvýkrát a vynikajúcim krátkym programom si zabezpečila postup do finále a celkovo obsadila 24.miesto. Zastúpenie sme mali aj v mužskej kategórii, kde Michael Neumann obsadil 29.miesto.

Ešte stále v nás rezonujú spomienky na nedávne Zimné olympijské hry v Pjongčangu, ktoré sa niesli v duchu vášne a prepojenia. Každým dňom sme sledovali výkony všetkých našich olympionikov a tešili sa z ich výkonov spoločne s nimi. Aj v krasokorčuľovaní sme mali svoje zastúpenie a to hneď v dvoch disciplínach! Nicole Rajičová si olympijské hry užila naplno a jej vystúpenie bolo na zopár malých drobností na vynikajúcej úrovni, a vybojovala si krásne 14.miesto. Tanečný pár Lukáš Csolley a Lucie Myslivečková prežili ZOH v plnom nasadení a s radosťou, prebojovali sa do finále a v celkovom zúčtovaní skončili na výbornom 20.mieste.

Na záver pripomenieme, že Majstrovstvá sveta začínajú v Miláne už tento týždeň a naši reprezentanti sa predstavia svojimi krátkymi programami:

 

21.3. o 11.00 – krátke programy ženy – Nicole Rajičová

23.3. o 11.00 – krátky program TD – Lucie Myslivečková/Lukáš Csolley

www.isuresults.com/results/season1718/wc2018/index.htm

Všetkým držíme palce!

Foto: ISU, SKrZ

Powered by WordPress and Bootstrap4