Kandidujú aj Česi? Treba byť sebecký. Bratislava chce veľký šampionát

V roku 2024 by Slovensko mohlo privítať najlepších krasokorčuliarov.

Slovenský krasokorčuliarsky zväz podal kandidatúru na usporiadanie európskeho alebo svetového šampionátu v roku 2024. Detaily pre Sportnet priblížil prezident zväzu JOZEF BESTÄNDIG.

Na Slovensku bolo naposledy veľké krasokorčuliarske podujatie v roku 2016, keď Bratislava hostila majstrovstvá Európy. Ako vidíte svoje šance získať európsky alebo svetový šampionát v roku 2024?

Slovenský krasokorčuliarsky zväz priebežne podáva prihlášky na organizovanie majstrovstiev Európy, takým väčším snom je aj organizovanie majstrovstiev sveta. Veľmi radi by sme znovu organizovali veľké podujatie, ktoré aj v roku 2001, aj v roku 2016 pomohlo zvýšiť povedomie o našom športe a malo veľmi pozitívny ohlas nielen v Európe, ale aj vo svete.

Nie je to jednorázový proces, preto treba cielene a pravidelne podávať žiadosti a usporiadať rôzne iné súťaže z nižších kategórií, ako Challenger Series alebo juniorské Grand Prix.

Rozhodnutie o šampionátoch v roku 2024 by malo padnúť na niektorom zasadnutí výkonného výboru Medzinárodnej korčuliarskej únie (ISU) v lete.

Ovplyvnila pandemická situácia aj podanie prihlášok, sprísnili sa nejaké kritériá oproti minulosti?

Z hľadiska podávania prihlášky sa nič nemení. Predpokladáme, že v roku 2024 bude situácia výrazne jednoduchšia a otvorenejšia. Ak by sa predsa niečo skomplikovalo, tak sa prijmú priebežné rozhodnutia.

Viac si môžete prečítať TU.

Zdroj: sportnet.sme.sk
Autor článku: Titanilla Bőd

Powered by WordPress and Bootstrap4