Lukáš s Federicou celkovo na MS na 14. mieste

Lukáš s Federicou celkovo na majstrovstvách sveta na 14. mieste
Nicole Rajičová postúpila z 15. priečky do voľných jázd

Slovenskí reprezentanti v krasokorčuľovaní Federica Testa a Lukáš Csölley obsadili 14. miesto v súťaži tanečníkov na majstrovstvách sveta v americkom Bostone. Oproti krátkemu tancu sa vo voľnej časti zhoršili o dve priečky, aj tak však splnili interný cieľ – vylepšiť 15. pozíciu z vlaňajšieho svetového šampionátu v čínskom Šanghaji. Pre ôsmy pár z tohtoročných majstrovstiev Európy v Bratislave je to najlepšie umiestnenie v elitnej svetovej konkurencii. V súčte krátkeho a voľného tanca Testová a Csölley získali 148,83 bodu, čím výraznejšie zaostali za osobným maximom práve z januárovej Bratislavy (158.05).

Dnes to nevyšlo, ako sme chceli. Pokazili sme poslednú zdvíhačku a stálo nás to jeden element plus dve bodové zrážky, čo je spolu asi 7 bodov. Samozrejme, že nas to mrzí, pretože vždy chceme vydať zo seba maximum. Z chýb sa učíme, od rozhodcov máme veľmi pozitívne reakcie, takže sa budeme snažiť priniesť domov iba tie dobré spomienky,” povedal priamo z Bostonu rodák z Bratislavy Lukáš Cölley.

Majstrami sveta sa podľa predpokladov stali Francúzi Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron, ktorí si udržali líderskú pozíciu po krátkom tanci.

 

Powered by WordPress and Bootstrap4