Na MSJ sa predstavia Kršňák a Hagarová

Už v stredu sa v Taiwane začnú juniorské majstrovstvá sveta aj s dvoma slovenskými želiezkami v ohni. Budú nimi rovnako ako pred rokom v maďarskom Debrecíne Jakub Kršňák a Alexandra Hagarová. Obaja už odcestovali do dejiska šampionátu a budú sa tam pripravovať na svoje vystúpenia.

„Dúfam, že sa im podarí prebojovať do voľnej jazdy. Keď svoju jazdu nepokazia a ukážu to, čo vedia a majú natrénované, tak by sa snáď mali dostať do voľnej jazdy. Niekedy však bývajú juniorské majstrovstvá sveta náročnejšie ako seniorské. Prídu tam všetci mladí, ktorí nemajú zábrany a napríklad chlapci skáču ‘štvoráky‘. Budeme radi, ak im to vyjde. Nerobím si veľké ilúzie, ale obaja by na to mohli mať,“ hovorí prezidentka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Felicitas Babušíková.

Osemnásťročný Jakub Kršňák sa na MSJ predstaví hneď v úvode, keďže krátky program juniorov je na programe už v stredu predpoludním „Môj cieľ na juniorských majstrovstvách sveta je zajazdiť čo najlepší krátky program, ako dokážem. Výsledok už nech sa podľa toho ukáže,“ povedal pred odletom do Ázie úradujúci slovenskí šampión Jakub Kršňák. Pred rokom skončil v Debrecíne na 35. mieste.

Sedemnásťročná Alexandra Hagarová, v decembri tretia na majstrovstvách Slovenska, sa v Tchaj-pej predstaví až v piatok. Na predchádzajúcom juniorskom šampionáte obsadila 33. pozíciu.

Powered by WordPress and Bootstrap4