Karol Divín oslavuje 85 rokov

Patril k najlepším krasokorčuliarom svojej generácie, hoci v detstve ho lákal futbal a tenis. Je spätý so Strednou Európou, no dlhší čas žil aj v Kanade. Držiteľ striebornej medaily zo zimných olympijských hier 1960 v Squaw Valley KAROL DIVÍN oslavuje v pondelok 85. narodeniny. V súčasnosti žije v Brne, a ochotne súhlasil s telefonickým rozhovorom.

Ako žijete v týchto zvláštnych časoch?

Cítim sa výborne, no mám ťažkosti s chôdzou. Používam francúzske barly, keď potrebujem niekam ísť, ale zvládnem len kratučkú vzdialenosť.

Poobede si idem ľahnúť, ale doobeda vylúštim nejakú krížovku alebo si pozriem niečo v televízii. Sledujem športové prenosy, ale futbalu teraz nie je veľa, ani ŠK Slovan si nemôžem pozrieť. Sledujem aj zjazdové lyžovanie, Ester Ledeckú. Eva Samková ide na tom snouborde, veľmi šikovne sa prehupuje cez tie vlny! Pred rokmi som ani nevedel, čo je biatlon, teraz však pozerám aj to.

Sledujete aj krasokorčuliarske dianie? Hoci momentálne sa konajú len menšie preteky a aj seriál Grand Prix sa uskutočnil v pozmenenej podobe.

Nie je veľa možností. Ani v Amerike nie sú súťaže. Pôsobí tam náš borec, Michal Březina, ale majstrovstvá Európy zrušili, takže nič nie je vidieť. Majstrovstvá sveta sú naplánované na marec, to by sa ešte mohlo stihnúť, ale mám pochybnosti.

Celý článok si môžete prčítať TU.

Zdroj: sportnet.sme.sk
Autor článku: Titanilla Bőd

Powered by WordPress and Bootstrap4