Tešíme sa na slovenských fanúšikov

Slovenských krasokorčuliarov čakajú ISU majstrovstvá Európy 2017, ktoré sú od 25. do 29. januára v českej Ostrave. Medzi tanečnými pármi vystúpi Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley, tanečný pár čaká prvý veľký šampionát.

Ako sa cítite pred majstrovstvami Európy?

Lukáš Csölley: Myslím, že sme veľmi dobre pripravení a dobre naladení. Včera sme mali prvý tréning, ale ešte tu bolo málo párov, takže očakávame, že tá pravá súťažná atmosféra sa začne vtedy, keď už tu budeme všetci. Ľad sme si otestovali a prešli sme si tie pasáže, ktoré sme potrebovali.

Lucie Myslivečková: Ja sa cítim veľmi dobre, akoby som bola doma, takže ešte celkom nevnímam, že sme vlastne na majstrovstvách Európy. Áno, bude to možno trošku zvláštne, že budem na domácom šampionáte reprezentovať Slovensko. Ale pre mňa je to skôr pozitívne, pretože tým, že reprezentujeme s Lukášom Slovensko, nebudem až tak cítiť ten tlak očakávania.

Lukáš, očakávaš nejakých fanúšikov z Bratislavy, zo Slovenska?

Lukáš Csölley:  Určite príde moja rodina, to je asi najväčšia fanúšikovská základňa a myslím, že ľudia prídu, myslím, že tá vlna nadšenia po vlaňajšom bratislavskom šampionáte ešte nejakých slovenských fanúšikov do Ostravy prinesie.

Je pre Teba pozitívom, že si tak blízko domova, alebo by si radšej súťažil niekde ďalej, kde by nebol predsa len ten tlak očakávania taký výrazný?

Lukáš Csölley: Mám pocit, že tým, že som to zvládol vlani doma, tak teraz je to v oveľa väčšej pohode a mám radosť, že sa slovenskí fanúšikovia a rodina sa môžu na nás prísť pozrieť.

Na dvoch posledných európskych šampionátoch (2015, 2016) si skončil na 8. mieste, bolo to ešte s bývalou partnerkou (Federicou Testa). Aké máš teraz očakávania?

Lukáš Csölley: My o tom umiestnení neradi hovoríme. Snažili sme sa maximálne pripraviť a aj dúfame, že odjazdíme maximum, aby sme boli s naším výkonom spokojní. Je ťažké odhadnúť, ako sa môžeme umiestniť, je tu veľa nových párov a navyše máme predolympijskú sezónu, takže určite všetci budú skvelo pripravení.

Lucie Myslivečková: Ani na olympiádu sa ešte nesústredíme, je pre nás dôležité sa  čo najlepšie ukázať na týchto majstrovstvách, aby aj rozhodcovia videli, na čo máme a veríme, že takáto cesta nás dostane čo najďalej.

Foto: Adolf Horsinka/ISU ME 2017

Powered by WordPress and Bootstrap4