Tomáš Verner je vo forme, za mesiac zhodil osem kíl

BRATISLAVA – Už o mesiac sa v Ostrave a Bratislave divákom v rámci krasokorčuliarskej šou Fire on Ice predstaví osem olympijských medailistov, sedem majstrov sveta, deväť európskych šampiónov a rad domácich hviezd. Na severe Moravy sa 6. novembra a v slovenskej metropole o deň neskôr majú fanúšikovia tohto športu na čo tešiť.

Program jedinečnej šou bude venovaný legendárnemu československému krasokorčuliarovi, olympijskému medailistovi a dvojnásobnému majstrovi Európy Jozefovi Sabovčíkovi, ktorý si naplánoval originálnu rozlúčku s kariérou.

Z celého sveta sa organizátorom zbiehajú zdravice od účastníkov, ktorí zhodne odkazujú, že sa na jedinečnú udalosť tešia. A nič iné nevraví  ani najlepšia česká krasokorčuliarka súčasnosti Eliška Březinová. Tento rok si na európskom šampionáte vybojovala desiatu priečku a s Jozefom Sabovčíkom sa vidí častejšie než ktorýkoľvek iný popredný európsky krasokorčuliar či krasokorčuliarka. Je jej koučom a má nemalú zásluhu na jej aktuálnej forme. „Strávila som v Amerike takmer celé leto a poctivo sme sa pripravovali na npvú sezónu. Musela som ešte zvládnuť štátnice na vysokej škole, takže mi pár týždňov tréningov chýba, ale to čoskoro doženiem. Mám už za sebou jednu súťaž v Amerike, v polovici októbra idem na ďalšiu do Maďarska. Potom sa už budem tešiť na vystúpenie v rámci Fire on Ice. Je to pre mňa obrovská česť vystupovať v jednom programe s krasokorčuliarskymi hviezdami minulosti aj súčasnosti,” povedala novinárom po krátkej ukážke tréningu na ploche zimného štadiónu v Ostrave-Porube.

Spoločne s ňou sa deťom venoval aj bývalý majster Európy Tomáš Verner. Ten už má trénerských skúseností dostatok, spolupracuje s Jiřím Bělohradským a jeho bratom Matyášom. Mladé členky ostravského klubu na ňom mohli oči nechať a počúvli každú radu, ktorú im dal. Pred vstupom na ľad veľký šoumen priznal, že za mesiac schudol osem kilogramov, aby bol na začiatku novembra v dobrej forme. „Nebola to žiadna sranda, ale podarilo sa. Cítim sa vo veľmi dobrej forme,” usmieval sa.

Okrem korčuliarskeho umenia sa na Fire on Ice predstaví aj ako jeden z moderátorov. A sľubuje, že bude živo komentovať aj svoju jazdu. „Snáď sa to podarí, budem mať mikrofón pripevnený na čelo ako speváci v muzikáloch, takže fanúšikom ponúknem pocity priamo z jazdy.” Moderovanie a komentovanie krasokorčuliarskych akcií je jednou z činností, v ktorých sa Tomáš Verner vyžíva. „Pred rokmi som dostal ponuku z Českej televízie, aby som spolukomentoval nielen samotnú súťaž, ale aj prostredie v zákulisí. Tam mám šancu dostať sa k najväčším hviezdam nášho športu a ponúknuť tak zážitky, ktoré bežný fanúšik nemá šancu získať.”

V rámci Fire on Ice sa rozhodne bude mať s kým rozprávať. Jednou z tých najžiarivejších hviezd bude aj olympijský víťaz zo Salt Lake City 2002 a štvornásobný majster sveta Alexej Jagudin. V originálnom programe, ktorý bude venovaný kariére Jozefa Sabovčíka predovšetkým prostredníctvom hudobných motív, budú môcť diváci obdivovať olympijských víťazov, športovú dvojicu Tatianu Totmianinovú a Maxima Marinina, olympijského víťaza v pároch Romana Kostomarova, ako aj výkony svetových akrobatických hviezd Vladimíra Besedina a Alexeja Poliščuka. Dvojnásobní olympijskí medailisti Jekaterina Bobrovová s Dmitrijom Solovjevom nie sú bratislavskému publiku neznámi. Štartovali na ME v roku 2016. Naopak po prvýkrát budú môcť fanúšikovia obdivovať skokanské a korčuliarske umenie ruskej olympijskej víťazky Adeliny Sotnikovovej a samozrejme aj ďalších hviezd.

Vstupenky v cenovej hodnote od 39 do 59 eur sú v predaji prostredníctvom siete TicketportalXL.sk.

Powered by WordPress and Bootstrap4