Výkony pekné, dúfame v ďalšie

ISU majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní v Ostrave sledujú priamo v dejisku aj predstavitelia Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu. Ako sa im páči šampionát a čo hovoria na výkony našich reprezentantov?

Prezidentka SKrZ Felicitas Babušíková:

,,Nicole Rajičovú musíme pozitívne hodnotiť, lebo siedme miesto po krátkom programe je výborné. Krátky program je špecifický v tom, že sa tam nesmie nič pokaziť, náprava je tam takmer nemožná. Prajem jej rovnako dobrú voľnú jazdu, budem držať palce, tam už môže byť predsa len trochu uvoľnenejšia. S otcom a trénerom sú už zohratá partia, vedia, čo robia, že je treba Nicole udržiavať v takom pozitívnom duchu a dodávať jej istotu.“

,,Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley majú ťažkú pozíciu v tom, že začínajú od nuly. Ak si odmyslíme drobné chybičky, tak ten debut na majstrovstvách Európy bol dobrý. Postúpili do voľných jázd, ale ešte očakávam, že sa aspoň trochu v rebríčku posunú a že to konečné umiestnenie bude o niečo lepšie.”

,,Musím našich bratov Čechov pochváliť, takto navonok, z pohľadu diváka šampionát vyzerá veľmi dobre a nebadať nejaké problémy, na ľade všetko funguje. Ja som spokojná.“

Predseda Krasokorčuliarskeho oddielu ŠKP Bratislava Jaroslav Burian:

,,Nicole Rajičová ma veľmi potešila, ja som dosť taký realistický a vnímal som, že tá konkurencia je vysoká a že rozhodne momentálny výkon a forma. Mohlo sa to pre ňu skončiť akokoľvek. Tá prvá dvadsiatka u žien je vyrovnaná, samozrejme, Rusky sú špička.”

,,Tancom na ľade veľmi nerozumiem, na výkone Lucie a Lukáša som ako amatér nevidel žiadnu výraznú chybu, som zvedavý, ako sa im podarí voľná jazda.”

,,Divákov je dosť, tak, ako bolo aj minulý rok u nás majstrovstvách v Bratislave. Vidno, že ako Slovensko, tak aj Česko je priaznivé pre tento šport. Tak mi napadlo, že keby ešte bolo Československo, vedeli by sme vyskladať dobrý tím na olympiádu. Češi majú športovú dvojicu, aj chlapca, my máme Nicole a tanečníkov, no ale sme rozdelení, tak je to len také keby bolo keby. Mne sa mnohí čudujú, že čo mňa, navyše ako bývalého hádzanára, stále drží pri krasokorčuľovaní. Ale na týchto vrcholových podujatiach je tento šport fantastický zážitok. Korčuľovanie je náročné, často sú to perfektné výkony, keď je dobrá hudba, pekná žena na ľade, efektné kostýmy, stojí to za to, to videť a preto sem chodím.”

Predseda organizačného výboru ISU ME v krasokorčuľovaní 2016 Bratislava Martin Letenay:

,,Je to zaujímavý kontrast, keď človek vidí takýto šampionát po roku, po tých skúsenostiach, keď bol zodpovedný za chod takéhoto monštra. Teraz naozaj ako nezaujatý divák do veľkej miery si naozaj užívam tie príjemné pocity a spomienky. Musím pochváliť ostravských organizátorov, že majstrovstvá pripravili výborne. Sú to fakt skúsení ľudia, ktorí to robia desiatky rokov, boli aj u nás v Bratislave sa poučiť, priniesli zopár inovatívnych nápadov, takisto aj ISU sa snaží urobiť súťaž atraktívnejšie. Myslím si, že Ostrava veľmi obstojne zvládla úlohu organizátora a pripravila pekné podujatie.“

 

Powered by WordPress and Bootstrap4