Lombardia Trophy 2017 – Bergamo

V termíne od 14.9. nám začína ďalší pretek ISU Challenger Series, kde sa nám po dlhšej pauze predstaví náš tanečný pár Lucie Myslivečková a Lukáš Csolley. Tanečný pár vstupuje do súťažného zápolenia v tejto sezóne s viacerými novinkami, kde najväčšou je zmena trénerského tímu s výraznou osobnosťou svetového krasokorčuľovania – bývalá úspešná talianska tanečníčka Barbara Fusar Poli. Ako nám potvrdila Lucie, v novom tíme sa im pracuje veľmi dobre a zároveň priniesla aj čerstvú informáciu, že súčasťou tímu bude aj ich dlhodobý tréner Roberto Pellizola. Obaja sú veľmi radi tejto obnovenej spolupráci, nakoľko ako uviedla Lucie, majú s trénerom pozitívne skúsenosti i dobrý osobný vzťah.

Tanečníci v priebehu leta absolvovali niekoľko stáži mimo Milána, ako napr. Courchevel (FR), Cerreto (IT), Charlotte (USA), kde nabrali veľa cenných skúseností a sú odhodlaní ich uplatniť v ďalšej krasokorčuliarskej kariére. Ich ambície v tejto sezóne sú určite vylepšiť umiestnenie a výkon z minulého roka, predviesť obidva programy na dobrej úrovni a nepochybne zabezpečiť si miestenku na ZOH.

Čo nás čaká v ich prevedení túto sezónu?

Short dance je v tomto roku latina a po vzhliadnutí ich programu našimi medzinárodnými rozhodcami, odborníkmi na kategóriu tanečných párov – Vladimíra Čuchrana a Slávky Grinčovej – hodnotia program pozitívne. „Program je veľmi dobre postavený, choreograf sa pohral s akcentami hudby a jej charakterom. Tanečníci si tento program užívají. V každom prípade je to to najlepšie, čo som od nich za posledné obdobie videl.“ – hovorí pán Čuchran.

Free dance – odvážna voľba, hudba z muzikálu Cabaret. „Výber hudby je veľmi zaväzujúci, nakoľko muzikál veľa ľudí pozná. Preto bude potrebné popracovať na výraze tanca“ – zhodli sa obaja naši odborníci z radov rozhodcov.

Tanečný pár Lucie Myslivečková a Lukáš Csolley vstupujú do novej sezóny plný odhodlania, novej energie s výrazným trénerským tímom a určite sa v ich podaní môžeme tešiť na zaujímavé programy. Držíme im palce a prajeme nielen kvalitné výkony, ale i dostatok športového šťastia bez pádov a zranení.

Viac informácií o súťaži nájdete TU.

Powered by WordPress and Bootstrap4