Aktuálna situácia

ŠPORT v tomto kalendárnom roku je asi najviac „postihnutý“ opatreniami spojenými v súvislosti s COVID-19.  Je nám nesmierne ľúto všetkých našich športovcov a ich trénerov, ktorí vynakladajú maximálne úsilie byť progresívni a zároveň dokazovať širokej verejnosti, že je to jeden z najľahších spôsobov ako biť „FIT“ – nie nadarmo sa hovorí v zdravom TELE zdravý DUCH!  
Avšak tak ako doteraz i naďalej sme ich oporou a budeme stáť pri nich v týchto ťažkých chvíľach.
Uznesenie Vlády SR zo dňa 22.10.2020 ustanovuje nasledovné:
–     od 24. októbra do 1. novembra obmedzuje vychádzanie vrátane vykonávania športových aktivít
–    vychádzanie je umožnené o. i. za prácou alebo z dôvodu podnikateľskej činnosti, nie za účelom športovania. Športovať je výnimkou udelené len osobám, ktoré túto činnosť vykonávajú profesionálne, teda na základe pracovnej zmluvy.

Pevne veríme, že po plánovanom celoplošnom testovaní na COVID-19 budú opatrenia ustanovené Vládou SR postupne poľavovať a my sa v priebehu 2-3 týždňov vrátime do tréningového procesu pred „Lockdown“ opatreniami. Aj napriek tomu, že opatrenia typu „zákaz hromadného podujatia, zákaz zhromažďovania do max. 6 osôb“ nie sú pre krasokorčuliarov ideálnym riešením, avšak stále môžu trénovať, pracovať na zdokonaľovaní a byť šťastní v tom prostredí, v ktorom vyrastajú od útleho detstva – od obdobia, keď ešte nevedia ani do 5 napočítať, či vyhláskovať svoje meno….ale vedia, že ľad, zimu a korčule milujú.

Držme si palce, že ŠPORT i ZDRAVIE zvíťazí!

Powered by WordPress and Bootstrap4