Projekt SADA: Naučíme Vás, ako správne používať výživové doplnky

Výživové doplnky sú každodennou hrozbou nielen pre začínajúcich, ale aj profesionálnych športovcov. Stále je totiž malý počet tých, ktorí myslia na to, že doplnky môžu obsahovať aj viaceré zakázané látky. Ich nepremyslené užívanie môže mať dokonca negatívny vplyv na športový výkon. Antidopingová agentúra Slovenskej republiky (SADA) sa preto rozhodla pripraviť unikátny leták, v ktorom vysvetľuje jednotlivé riziká.

SADA bude každý mesiac vydávať online informačný leták, časopis, o konkrétnej skupine výživových doplnkov. V prvom čísle sa minulý mesiac venovali iónovým nápojom. Online leták nájdete TU. tento mesiac sa zamerali na vápnik a horčík, dva dôležité minerály, ktoré toho dokážu veľa ovplyvniť v pozitívnom aj negatívnom zmysle. 

V dnešnej dobe snáď neexistuje výživový doplnok, ktorý by tieto dva ióny neobsahoval. V článku sa dozviete, že nie je horčík ako horčík, ani vápnik ako vápnik. Prečo je dôležité sledovať prejavy svojho tela? Čo sa môže stať, ak človek užíva vysoké dávky týchto iónov a pritom netrpí ich nedostatkom? 
Prečítajte si článok SADA a dozviete sa viac! Nájdete ho TU.

zdroj: SADA, www.antidoping.sk

Powered by WordPress and Bootstrap4